U bevindt zich hier: HomeKlassiekenquizGrote Ken-Je-Klassiekenquiz

Grote Ken-Je-Klassiekenquiz 2019

Ken je Klassieken quiz

 

 

 

 

 

 

 

In 2018 was het het Sint-Jozefscollege uit Aalst het beste schoolteam in de internationale Grote Ken-je-Klassiekenquiz voor gymnasiasten. Wordt uw school de winnaar van de zesde internationale editie (en twaalfde editie in totaal) van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz?

Het Allard Pierson Museum (Amsterdam), Museum Het Valkhof (Nijmegen), Nederlands Klassiek Verbond (NKV Antwerpen en NKV Oost-Vlaanderen), het Rijksmuseum van Oudheden (Leiden) en Tresoar (Leeuwarden) dagen in samenwerking met  Vereniging Classici Nederland en Lampas uw schoolteam(s) van derde, vierde, vijfde en zesde klas gymnasiasten uit de strijd aan te gaan met schoolteams uit heel Nederland èn Vlaanderen in de tiende Grote Ken-Je-Klassiekenquiz.

De quiz wordt gespeeld over drie ronden:

  • een scholenquiz op school om team(s) van de scholen samen te stellen (quizpakket)
  • een regionale voorronde

Nederland
- zaterdag 26 januari Museum Het Valkhof (Nijmegen) en Tresoar (Leeuwarden)
- zondag 27 januari Allard Pierson Museum (Amsterdam) en Rijksmuseum van Oudheden (Leiden)

Vlaanderen
- woensdag 30 januari NKV Antwerpen en NKV Oost-Vlaanderen Gent
Alle deelnemende schoolteams en begeleiders krijgen die dag gratis toegang tot de musea.

  • de finale (Strijd der Titanen) op vrijdag 22 maart in het Rijksmuseum van Oudheden (om redenen vindt de finale plaats twee weken vóór de Week van de Klassieken)

De winnende school ontvangt de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz-wisselbokaal en een boekenpakket (beschikbaar gesteld door Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep).

Deelnemen?
De eerste ronde speelt u in de klas. Via deze ronde stelt u een (of twee) team(s) van maximaal vier leerlingen samen voor de regionale voorronde. Voor deze ronde op school kunt u vóór 1 december 2018 een quizpakket aanvragen bij Tresoar. U ontvangt vervolgens dit quizpakket. Tot en met 12 januari 2019 kunt u een of twee schoolteams van maximaal vier leerlingen opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Ids de Jong) onder vermelding van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz, de namen van de leerlingen en de locatie waar u wenst de regionale voorronde te spelen.

Meer weten?
Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (t.a.v. Ids de Jong) onder vermelding van de Grote Ken-Je-Klassiekenquiz. De quiz vindt plaats in het kader van de Week van de Klassieken (4 tot en met 14 april 2019).

download uitnodigingsbrief voor de quiz (pdf bestand)

Keer terug naar de overzichtspagina Klassiekenquiz.

 

.

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates