U bevindt zich hier: HomeKlassiekenquizKen-Uw-Klassieken Pubquiz

Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2017

Team Murmellius uit Alkmaar-Leiden wint Ken-Uw-Klassieken Pubquiz 2017
WinnaarsPubquiz2017De zevende editie van de jaarlijkse Ken-Uw-Klassieken Pubquiz is op donderdagavond 9 maart jl. gewonnen door Team Murmellius uit Alkmaar-Leiden. In het Rijksmuseum van Oudheden gingen ruim 200 classici, studenten en docenten, verdeeld in 45 teams, de strijd met elkaar aan.

Quizmaster Fik Meijer, bekend van zijn toegankelijke boeken over de klassieke wereld, stelde de kennis van de deelnemers zwaar op de proef. Het team Murmellius ging er na een spannende finale vandoor met het prijzenpakket en uiteraard de daarbij horende eeuwige roem. Het winnende team bestond uit docenten van het Murmellius Gymnasium (Alkmaar) en Visser 't Hooft Lyceum (Leiden): Florian Kelderman, Cock van Montfoort, Malou Berghuis, Christiaan Caspers en Frank Broeke. 


Doe mee aan de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz

Op donderdag 9 maart 2017 staat in de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden voor de zevende keer de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz op het programma. De Pubquiz is het startschot van de Week van de Klassieken. De week wordt gehouden van 9 t/m 19 maart 2017 en heeft als thema: Alle goden! Religie in de oudheid.

Een Klassieker onder classici
Onder classici is de Ken-Uw-Klassieken Pubquiz inmiddels een klassieker. Elk jaar strijden circa veertig teams van (universitaire) docenten, studenten, oud-gymnasiasten en andere liefhebbers tegen elkaar in een bomvolle en gezellige Tempelzaal. Doet u in 2017 ook (weer) mee? Test uw kennis over Griekse en Latijnse literatuur, klassieke mythologie, oude geschiedenis, antieke wijsbegeerte, archeologie en receptie van de Oudheid. Uw inspanning wordt in ieder geval beloond met een vrolijke avond en, wie weet, de felbegeerde wisselbokaal!e 

Kijk hier voor foto's en verslag van de Pubquiz in 2016.

Waar en wanneer?

  • Datum: 9 maart 2017, 19.00 - ca. 23.00 uur
  • Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden (adres en routebeschrijving)
  • Kosten: €8 p.p. (incl. een drankje, excl. entree museum)
  • Deelnemers teams: minimaal 2, maximaal 5 personen (16 jaar of ouder)

De Pubquiz is een initiatief van het tijdschrift Lampas en het Rijksmuseum van Oudheden.

Keer terug naar de overzichtspagina Klassiekenquiz.

 

.

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates