U bevindt zich hier: HomeGRATIS e-book

GRATIS e-book 2015

OmslagPerzischVuurDetail

 

 

 

 

 

Het GRATIS e-book is niet meer beschikbaar.

Tussen 19 en 27 maart 2015 stelde Uitgeverij Athenaeum speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken een gratis e-book beschikbaar:

  • Tom Holland, Perzisch vuur, Athenaeum-Polak & Van Gennep

Medio 2015 verschijnt van de hand van Tom Holland de sequel op Rubicon (2003): Dynastie.

Over Perzisch vuur
OmslagPerzischvuurDe eerste oorlog tussen Oost en West werd 2500 jaar geleden uitgevochten. In het begin van de vijfde eeuw voor Christus was er een supermacht die zich vast had voorgenomen orde te brengen in een tweetal terroristenstaten. Die macht was Perzië, het eerste wereldrijk in de geschiedenis, ongeëvenaard in ambitie en met een overvloed aan goud en mankracht. De terroristenstaten waren Athene en Sparta, steden die ver van de beschaafde wereld lagen in een arm en achterlijk bergland.

Het verhaal over hoe de burgers van die steden het opnamen tegen de grootste macht op aarde en die versloegen, is een van de adembenemendste episoden in de geschiedenis.

Over Tom Holland
Tom Holland (1970) is tweemaal cum laude afgestudeerd aan de universiteit van Cambridge. Hij bewerkte Herodotus, Homerus, Thucydides en Vergilius tot hoorspelen voor de BBC.

Behalve Rubicon (2003) schreef hij onder meer Persian Fire. The First World Empire and the Battle for the West (2005), dat meteen in de bestsellerlijsten terechtkwam. Zijn manier van schrijven maakt de complexe thema's die hij behandelt toegankelijk voor een breed publiek.

Kijk ook voor het gedrukte boek Te Wapen! dat Uitgeverij Athenaeum speciaal voor de Week van de Klassieken publiceert.

Geschenkboeken 2008 - 2011 en 2013, 2014

Met het boek Te Wapen! Acht spraakmakende slagen uit de oudheid en het gratis e-book Perzisch Vuur sluiten Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken aan bij de succesvolle geschenkboekenactie van eerdere edties van de Week van de Klassieken. Tijdens de Week van de Klassieken in de periode 2008 – 2011 gaven Uitgeverij Athenaeum en Uitgeverij Athenaeum/ Ambo Anthos een geschenkboek cadeau bij aanschaf van geselecteerde actietitels. Vanaf 2013 gaven Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken voor het eerst een e-book cadeau. Eerdere geschenkboeken waren:

  • F. Meijer, Lessen in beschaving: Athene, Rome en Washington, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2008
  • P. Gerbrandy, De marteling van het genot: Grieken en Romeinen over lust, verlangen en vervoering, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2009
  • I. Dros, Charisma: Odysseus, van held tot schurk, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2010
  • R. Steenbeek, Parels van Rome: een reisverhaal, Ambo/Athenaeum, 2011
  • Aristophanes, De Kikkers (inleiding en vertaling Marietje d’Hane-Scheltema), Uitgeverij Athenaeum, 2013 (e-book)
  • F. Meijer, Keizers sterven niet in bed: van Caesar tot Romulus Augustulus, 44 v.Chr. - 476n.Chr., Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2014 (e-book)

 

 

.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

UitgeverijAthenaeum

Free business joomla templates