U bevindt zich hier: HomeGRATIS e-book

GRATIS e-book 2016 Pausanius, Beschrijving van Griekenland

GRATIS e-book 2016 Pausanius, Beschrijving van Griekenland

Tussen 7 en 15 april 2016 stelde Uitgeverij Athenaeum speciaal ter gelegenheid van de Week van de Klassieken een gratis e-book beschikbaar:

 • Pausanius, Beschrijving van Griekenland, gids van toen voor de toerist van nu, Athenaeum-Polak & Van Gennep. Vertaler: Peter Burgersdijk

Het GRATIS e-book is niet meer beschikbaar

Over Beschrijving van Griekenland
Pausanius (tweede eeuw n.Chr.) was een groot reiziger. Hij verkende Egypte, Klein-Azië, Jeruzalem, de Jordaan en Rome. Maar bovenal bezocht hij de Peloponnesus en het Griekse vasteland. Over de laatste twee gebieden schreef hij een reisgids die niet alleen een link vormt tussen de klassieke literatuur en de moderne archeologie, maar die ook nu nog als gids te gebruiken is. Peter Burgersdijk vertaalde het hele werk en koos daaruit de delen die nog altijd interessant zijn. Wat zag Pausanius bijvoorbeeld in Delphi, en wat zien wij? Veel van wat bijna tweeduizend jaar geleden nog te zien was is nu verdwenen, maar wij kunnen ook gebouwen en kunstwerken zien, door archeologen aan het licht gebracht, die in Pausanius tijd al onder de grond waren verdwenen.

Beschrijving van Griekenland bevat naast beschrijvingen van steden, dorpen en tempels ook veel informatie over de godsdienst, de mythologie en de flora en fauna van het oude Griekenland.

Kijk ook voor het gedrukte boek Wandelen door het antieke Rome dat Uitgeverij Athenaeum en Ambo Anthos uitgevers speciaal voor de Week van de Klassieken publiceren.

Kijk voor andere actietitels van Uitgeverij Athenaeum tijdens de Week van de Klassieken:

 • Jezus van Fik Meijer, ISBN: 9789025300371
 • SPQR van Mary Beard, ISBN: 9789025300586
 • Koken voor kardinalen van Bartolomeo Scappi, ISBN: 9789025300708
 • Dublinezen van James Joyce, ISBN: 9789025300777

In aankondiging:

 • De Roofkoning van Machiel Bosman (verschijnt 19 april)

Geschenkboeken 2008 - 2011 en 2013, 2014 en 2015
Met het boek Wandelen door het antieke Rome en het gratis e-book Beschrijving van Griekenland sluiten Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken aan bij de succesvolle geschenkboekenactie van eerdere edties van de Week van de Klassieken. Tijdens de Week van de Klassieken in de periode 2008 – 2011 gaven Uitgeverij Athenaeum en Uitgeverij Athenaeum/ Ambo Anthos een geschenkboek cadeau bij aanschaf van geselecteerde actietitels. Vanaf 2013 gaven Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken voor het eerst een e-book cadeau. Eerdere geschenkboeken waren:

 • F. Meijer, Lessen in beschaving: Athene, Rome en Washington, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2008
 • P. Gerbrandy, De marteling van het genot: Grieken en Romeinen over lust, verlangen en vervoering, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2009
 • I. Dros, Charisma: Odysseus, van held tot schurk, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2010
 • R. Steenbeek, Parels van Rome: een reisverhaal, Ambo/Athenaeum, 2011
 • Aristophanes, De Kikkers (inleiding en vertaling Marietje d’Hane-Scheltema), Uitgeverij Athenaeum, 2013 (e-book)
 • F. Meijer, Keizers sterven niet in bed: van Caesar tot Romulus Augustulus, 44 v.Chr. - 476n.Chr., Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2014 (e-book)
 • F. Meijer, H. van Dolen, O. Hekster, Te wapen. Acht spraakmakende slagen uit de oudheid, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2014
 • Tom Holland, Perzisch vuur, Athenaeum-Polak & Van Gennep 2015 (e-book)

 

 

.

 

 

 

 

 

 

UitgeverijAthenaeum

Free business joomla templates