U bevindt zich hier: HomeThemaboekje 2017

Themaboekje 2017: Afdalingen

Uitsnede Omslag Themaboek Afdalingen gr

 

 

 

 

 

Speciaal voor de Week van de Klassieken (9 - 19 maart 2017) verschijnt van Uitgeverij Athenaeum en Ambo | Anthos uitgevers het boek:

  • Marjoleine de Vos, 'Afdalingen', Athenaeum-Polak & Van Gennep, Ambo | Anthos uitgevers

Omslag Themaboek AfdalingenHet boekje is een publicatie van Uitgeverij Athenaeum en Ambo Anthos uitgevers en kost slechts € 2,99. Bij verschillende activiteiten in het kader van de Week van de Klassieken krijgen betalende bezoekers het boekje cadeau.

Themaboekje Afdalingen
Marjoleine de Vos gaat in het boekje Afdalingen op zoek naar onsterfelijkheid. ‘Een koe en een schaap kan men roven, ketels en paarden kopen, maar dat de adem van een mens terugkeert als hij eenmaal de tanden voorbij is, dat is niet te koop, die buit kunnen wij niet behalen,’ staat in Homeros’ Ilias. Dat weten we allemaal. Desondanks proberen mensen in mythische verhalen nogal eens onsterfelijkheid of de terugkeer uit de dood te verwerven.

Aan de hand van antieke mythes bespiegelt Marjoleine de Vos in haar essay Afdalingen over onze omgang met de dood. In al die oude verhalen over het praten met doden, de onberekenbaarheid van de goden, de wreedheid van het lot wordt iets uitgedrukt over de toestand van de mens. Over onze sterfelijkheid, waarmee we ons nu eenmaal moeten verzoenen. Marjoleine de Vos leest de mythen en antieke verhalen steeds weer, omdat ze op hun omtrekkende manier, iets dieps en waars lijken te zeggen over hoe we leven. En waarom.

Over de auteur
Marjoleine de Vos iis redacteur kunst bij NRC Handelsblad (anno 2008). Ze schrijft over kunst, literatuur en koken, en heeft een tweewekelijkse column op de opiniepagina. Een selectie uit deze columns werd gebundeld in Nu en altijd: bespiegelingen (2000) en Het is zo vandaag als altijd (2011). Ze schrijft ook een column voor het opinieweekblad VolZin. In 2000 verscheen haar eerste poëziebundel Zeehond graag, in 2003 gevolgd door Kat van sneeuw. Zeehond graag werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2002. In het voorjaar van 2008 verscheen haar bundel Het waait. (bron: Wikipedia)

Boekgegevens
Marjoleine de Vos, Afdalingen, Paperback / ISBN 978 90 263 3892 2 / € 2,99 (9 maart 2017) (download persbericht)

Geschenkboeken 2008 - 2011 en 2013, 2014, 2015, 2016
Met het themaboekje 2017 (Marjoleinde de Vos, Afdalingen) en het gratis e-book sluiten Uitgeverij Athenaeum, Ambo Anthos en de Week van de Klassieken aan bij de succesvolle geschenkboekenactie van eerdere edties van de Week van de Klassieken. Tijdens de Week van de Klassieken in de periode 2008 – 2011 gaven Uitgeverij Athenaeum en Uitgeverij Athenaeum/ Ambo Anthos een geschenkboek cadeau bij aanschaf van geselecteerde actietitels. Vanaf 2013 gaven Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken voor het eerst een e-book cadeau. Vanaf 2016 sluit Ambo | Anthos uitgevers zich aan bij Uitgeverij Athenaeum en de Week van de Klassieken. Eerdere geschenkboeken waren:

  • F. Meijer, Lessen in beschaving: Athene, Rome en Washington, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2008
  • P. Gerbrandy, De marteling van het genot: Grieken en Romeinen over lust, verlangen en vervoering, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2009
  • I. Dros, Charisma: Odysseus, van held tot schurk, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2010
  • R. Steenbeek, Parels van Rome: een reisverhaal, Ambo/Athenaeum, 2011
  • Aristophanes, De Kikkers (inleiding en vertaling Marietje d’Hane-Scheltema), Uitgeverij Athenaeum, 2013 (e-book)
  • F. Meijer, Keizers sterven niet in bed: van Caesar tot Romulus Augustulus, 44 v.Chr. - 476n.Chr., Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2014 (e-book)
  • F. Meijer, H. van Dolen, O. Hekster, Te wapen. Acht spraakmakende slagen uit de oudheid, Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2015
  • Tom Holland, Perzisch vuur, Athenaeum-Polak & Van Gennep 2015 (e-book)
  • L. Verhuyck, Wandelen door het antieke Rome, Athenaeum-Polak & Van Gennep, Ambo | Anthos uitgevers, 2016
 

UitgeverijAthenaeum

Free business joomla templates