U bevindt zich hier: HomeAgenda14 april 2018: Uitreiking Homerusprijs en Homeruslezing

14 april 2018: Uitreiking Homerusprijs en Homeruslezing

Spreker: Maarten Asscher
Tijdstip: 17.00 - 18.30 uur
Locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
Kosten: gratis bij bezoek aan museum
Aanmelden: mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zaterdag 14 april organiseert het Nederlands Klassiek Verbond samen met het Rijksmuseum van Oudheden en Uitgeverij Athenaeum de jaarlijkse Homerusprijsuitreiking. Maarten Asscher (Uitgeverij Athenaeum) verzorgt aansluitend de Homeruslezing getiteld ‘De ontdekking van Rome’.

Welk boek heeft het afgelopen jaar het beste een brug weten te slaan tussen de Klassieke Oudheid en het heden en mag zich de winnaar van de Homerusprijs 2018 noemen? Op de Homerusdag zal de winnaar bekend worden gemaakt. Ook dit jaar werd door de jury en NKV-leden uit Nederland en Vlaanderen een longlist samengesteld. Deze lijst met meer dan vijfentwintig titels, werd de afgelopen weken door de jury teruggebracht tot een shortlist van drie titels. De komende maanden zal de jury zich over de volgende titels met een kritische blik buigen: Piet Gerbrandy en Casper de Jonge, Aristoteles’ Poëtica (juni 2017; Historische Uitgeverij). Koen Ottenheym en Karl Enenkel, Oudheid als ambitie: de zoektocht naar een passend verleden 1400-1700 (mei 2017; Vantilt). Arjen van Veelen, Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (oktober 2017; De Bezige Bij).

 

 

Rijksmuseum van Oudheden | Rapenburg 28 | Leiden

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates